A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rongálás miatt kell felelnie a tájházban alvó férfinak


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt. A férfinak súlyosabban minősülő rongálásért kell felelnie. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2023. szeptember 27-a és 30-a között egy vármegyei település tájházához ment, hogy az egyik épület gondnoki lakrészében aludjon, ugyanis a korábbi gondnok néha megengedte, hogy ott töltse az éjszakát. A rongálásról a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményben számolt be. 

Mint írták, az elkövető egy nádtetős, műemlék épülethez ment, aminek egyik részében található a gondnoki lakrész. Mivel annak ajtaját zárva találta, feltörte a zárat és bement. Az alvó férfira egy tájházban dolgozó férfi talált rá és értesítette a rendőrséget.

Nem térült meg a rongálás okozta kár

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy a vádlott a bejárati ajtó megrongálásával 80 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések