A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendet tenne a fővárosban Szentkirályi Alexandra


A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje megmutatta, hogy ha Budapest és a kormány között jó a viszony, Magyarország fővárosa is szárnyalhat.

Ha a fővárosban élők megválasztanak, Budapest végre egy közlekedhető város lesz – mondta Szentkirályi Alexandra, akinek tervei között szerepel, hogy újra a tízszeresére emelje az útfelújítási alapot Budapesten. Amíg Karácsony Gergely összes ideje azzal megy el, hogy kiszolgálja Gyurcsány Ferenc embereit, addig a budapestiek problémái csak egyre rosszabbak lesznek.

Szentkirályi felszámolná a városházi korrupciót is, és búcsút intene a pazarló bürokráciának.

Szentkirályi Alexandra azonban nemcsak ígér, hanem cselekszik is. Már most megmutatta, hogy ha Budapest és a kormány között jó a viszony, Magyarország fővárosa is szárnyalhat. Ennek előnyeit a BKK–BKV 15 ezer dolgozója látta elsőként, akikről Karácsony Gergely egyszerűen megfeledkezett. Szentkirályinak köszönhetően a fővárosi cégek dolgozói vállalati országbérletet kapnak kedvezményes áron, 1250 forintért.

Szentkirályi szerint a főpolgármester nemtörődömsége az utak állapotán is meglátszik.

2019-ig még zajlottak útfelújítások, mert a főváros együtt tudott működni a kerületekkel. Korábban a városrészek vállalták a tervezést, az engedélyeztetést, a főváros pedig finanszírozta a felújítást. De megérkeztek Karácsonyék, és tizedére csökkentették az útfelújítási alapot, és már korábbi útfelújítási megállapodásokat is felmondtak. Főleg a külső kerületek szenvednek, mert már ígéreteket sem kapnak arra, hogy mikor lehet majd újra biztonságosan közlekedni. Ezen is változtatni fogunk – mondta Szentkirályi Alexandra.

Karácsony káoszt teremtett a főváros közlekedésében, erre most kitiltaná a tíz évnél idősebb autókat – a fővárosi autók kétharmadát. Karácsony először lebukott, hogy kitiltaná az idős autókat, majd hazudott. Ahelyett, hogy P+R parkolókat épített volna, hogy közösségi közlekedést fejlesztett volna és ezekkel oldaná meg a forgalomnövekedést, inkább tiltanak – mutatott rá a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Karácsonyék másik – a választási kampány idején titkolt terve –, hogy örökre kitiltsák az autókat a rakpart Lánchíd és Szabadság híd közötti szakaszról, ez pedig kegyelemdöfés Budapest közlekedésének – fogalmazott Szentkirályi, aki bemutatta azt a térképet, amelyet már elfogadott a DK-s többségű közgyűlés Karácsony kezdeményezésére. 

Szentkirályi szerint a főpolgármesternek ez a húzása pofátlanság. Esztelen tiltások helyett inkább pontos forgalmi modellezést kell végezni, és közlekedési szakértőket megkérdezni. Karácsony helyett Szentkirályi Alexandra ezt meg is tette.

Kiderült: óránként körülbelül 2400 autós megy át a rakparton, ha ez a mennyiség rákerülne a környező utakra, akkor abból drámai helyzetek lennének.

Szentkirályi Alexandra Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalt a Budapestet és a budapestieket érintő kérdésekről. Szerinte a fővárosiak érdekében elengedhetetlen, hogy a Belügyminisztériummal folyamatos párbeszéd és együttműködés alakuljon ki egy biztonságos, rendezett Budapest érdekében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések