A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Iszlám Államot népszerűsítő fiatalt kapcsolt le a TEK

A fiú magyarul feliratozott egy propagandavideót, de több, a terrorszervezetet népszerűsítő kiadványt és vallási éneket is megosztott.

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú fiút, aki az Iszlám Állam terrorszervezet népszerűsítő tartalmakat posztolt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. A fiú után a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján kezdtek nyomozni.

A gyanú szerint a fiú 2022. december negyedikén egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót feliratozott magyarul, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte. Ezután egy általa létrehozott népszerűsítő szerverre töltött fel több, magyar nyelvű propagandakiadványt, valamint a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket.

Az ügyészség a TEK közreműködésével fogta el a fiatalt, majd gyanúsítottként hallgatták ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség a bizonyítás esetleges megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatását is. Utóbbiról a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója fog dönteni szerdán. 

(police.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések