A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házkutatást tartottak Brüsszelben egy német EP-képviselő és kémkedéssel vádolt asszisztense irodájában

Házkutatást tartottak a helyi hatóságok Maximilian Krah német jobboldali EP-képviselő és kémkedéssel vádolt asszisztense, Jian Guo brüsszeli irodájában – közölte kedden a német ügyészség.

Guót április 22-én vette őrizetbe a német rendőrség. Miután kiderült, hogy az asszisztense Kínának kémkedhetett, Krah azonnal elbocsátotta. Krah, a német jobboldali AfD párt befolyásos tagja és EP-listavezetője az X-en számolt be kedden az asszisztense brüsszeli irodájában történt házkutatásról.

Mint írta, ez várható volt, csak azt furcsállta, hogy ennyi ideig tartott. Hozzáfűzte: az ügyhöz sem neki, sem más alkalmazottainak nincs köze.

A német ügyészség közleménye szerint Jian Guo brüsszeli irodáját gyanítható kémtevékenysége miatt kutatták át, Krah irodáját pedig azért, mert őt tanúként kezelik az ügyben.

Guo brüsszeli lakásán már április 24-én megtartották a házkutatást.

A belga hatóságok a német ügyészség felkérésére folytattak házkutatást az irodákban. Az ügyészség gyanúja szerint Guo az Európai Parlamentből érzékeny információkat adott át a kínai titkosszolgálatnak, emellett valószínűleg Európában élő kínai politikai aktivistákról is jelentett Pekingnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések