A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hackertámadás érte az Europolt, most mérik fel a károkat


Megerősítette az Europol, az Európai Unió bűnüldöző szerve, hogy ismeretlenek feltörték az EPE nevű oldalukat – írja a Bleeping Computer.

Az EPE szigorúan bizalmas adatokat tárol, melyeket kizárólag hivatalos használatra szántak. Ez egy zárt csoport, ahol bűnüldöző szakemberek osztják meg az ismereteiket, gyakorlataikat a bűnüldözéssel kapcsolatban. Személyes adatok azonban nincsenek az adatok között.

Az Europol a Bleeping Computerrel azt közölte, zajlik a helyzet felmérése, és néhány lépést már megtettek. Az EPE oldala jele sorok írásakor is elérhetetlen, a karbantartási felület jön csak be.

Hogy mikor történt a támadás, és igaz-e, hogy bizalmas információkat is megszerzett a támadó, nem adott választ az Europol – annyit árultak el csupán, hogy a központin rendszereiket nem érintette a támadás, és operatív adatok sem kompromittálódtak.

A támadás mögött az IntelBroker nevű rosszindulatú szereplő áll, aki állítja: egy sor minősített adatot szerzett meg, és ezeket most egy fórumon kínálja eladásra.

A portál felidézi a Politico márciusi cikkét is, mely szerint 2023 szeptembere előtt Catherine De Bolle, az Europol ügyvezető igazgatója, valamint más, az ügynökség vezető tisztviselőihez köthető dokumentumok is kiszivárogtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések