A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vegán tejszínes, málnás pohárkrém: hűsítő desszert percek alatt


A vegán tejszínes, málnás pohárkrém rétegezve nemcsak finom, de mutatós is.


A selymes pohárkrémek különféle gyümölcsökkel csábítóak és rengeteg módon variálhatóak. Ha ételérzékenységgel küzdesz, vagy akár vegán életmód miatt készítesz növényi alapú desszerteket, ezt a málnás, tejszínes pohárkrémet feltétlenül kóstold meg. Friss és fagyasztott gyümölcsből is csodás lesz a végeredmény. A keksz glutén- és cukormentes is lehet, de édesítőket is használhatsz.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 25 dkg mascarpone
👉 20 dkg friss vagy fagyasztott málna
👉 20 dkg keksz
👉 2 dl vegán tejszín
👉 4 evőkanál nádcukor
👉 1 dl növényi tej
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 fahéj vagy kakaó a tetejére

Elkészítés:

A vegán tejszínt verd kemény habbá, a málnát pedig turmixold össze. Egy nagyobb tálban dolgozd össze a vegán mascarponét, a nádcukrot, és a vaníliakivonatot kézi vagy gépi habverővel. Közben add hozzá a málnát, majd a felvert tejszínhab felét.

Mindegyik pohár aljába tegyél kevés növényi tejben átforgatott kekszet vagy piskótát. Kanalazz rá a málnás krémből, arra pedig a tejszínhabból. Folytasd tovább a rétegezést. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a keksz megpuhuljon, az ízek pedig összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére szórj fahéjat vagy kakaót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések