A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ungár Péter páros lábbal szállt bele az ellenzékbe


Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője szerint az ellenzéki politika megújításra szorul, mert úgy véli, hogy a politikát nem ez az ellenzék fogja megújítani, hanem hozzájuk képest kell megújítani.

Ungár Péter a hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy bár az ellenzék a 2022-es választások előtt összefogott, mert „az összefogás mindenre a megoldás”, de Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnöke akkor azt mondta, hogy ez a választás nem is szól az ország ügyeiről, hanem egy népszavazás Orbán Viktor személyéről.

„Majd egy olyan irtózatos sallert kapott a választóktól, hogy ha visszaidézzük az emlékét, még most is megszédülünk”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „utána persze mindenkitől jött a fogadkozás, hogy az ellenzéki politikát meg kell újítani, és semmi nem folytatódhat úgy, ahogy eddig volt”.

Majd úgy folytatta, hogy amikor elkezdődött a hivatalos kampány, megint hirtelen visszafelé kezdett forogni az idő kereke.

Most ott tartunk, hogy az egyetlen megoldás az összefogás, közös lista kell arányos választási rendszerben is, sőt már 2026-ra is megállapodtak biztos, ami biztos. És bár önkormányzati és európai parlamenti választást tartunk, de ez csak a látszat, ez természetesen népszavazás Orbán Viktor személyéről – írta Ungár Péter.

„Karácsony Gergely pedig, aki egy éve még azt mondta, hogy pártok felett álló civil jelölt lesz, most a DK új hirdetési kampányának az arca, és azt mondja, hogy az önkormányzati választás egyenesen népszavazás lesz Budapest államformájáról”

– tette hozzá Ungár Péter.

A frakcióvezető bejegyzését azzal zárta, hogy az LMP valóban komolyan gondolja, hogy az ellenzéki politika megújításra szorul.

„Ezt az állítást pedig csak úgy tudjuk hitelesen képviselni, ha ettől az ellenzéktől távolságot tartunk. Mert a politikát nem ez az ellenzék fogja megújítani, hanem hozzájuk képest kell megújítani” – zárta sorait.

Azt mondja Dobrev Klára, hogy ha Orbán (a keresztnevét természetesen nem mondjuk ki, különben nem elég kemény egyetlen...

Posted by Ungár Péter on Thursday, April 4, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések