A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új helyszínt kell keresni a brüsszeli konferenciájának, ahol Orbán Viktor is felszólal


Bizonytalanná vált a jövő hétre tervezett Nemzeti Konzervativizmus Konferencia, a NatCon megrendezése, ahol a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondana.

A brüsszeli rendezvényhelyszín bejelentette, hogy nem támogatja a politikai esemény megrendezését.

A tervek szerint április 16-tól 17-ig rendezik meg Brüsszelben a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, a NatCont, amelyen beszédet mond többet között Orbán Viktor miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter és Nigel Farage korábbi EP-képviselő, a brexit egyik élharcosa is – írja a Politico.

A lap azonban úgy tudja, hogy a Concert Noble nevű rendezvényhelyszín váratlanul úgy döntött, hogy nem szeretnék, ha a politikai eseményt náluk rendeznék meg.

Frank Füredi, A Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli központjának igazgatója megerősítette, hogy már új helyszínt keresnek a jobboldali rendezvényhez.
Hozzátette, hogy elítéli a rendezvényhelyszín döntését, amit a szólásszabadság ellen indított háborúnak és a politikai véleménynyilvánítás válságának nevezett. Frank Füredi szerint a világ megtudja, hogyan „próbálták őket elhallgattatni Brüsszelben, de a szabadság győzni fog”.

A Brussels Times beszámolója szerint antifasiszta szervezetek bejelentették, hogy tüntetést szerveznek, emellett felszólították a rendezvényhelyszínt is, jól gondolják át, hogy otthont adnak-e az eseménynek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések