A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Továbbra is börtönben marad az Amnesty-vezér testvére


Két hónappal meghosszabbította Vig Mór letartóztatását a bíróság – tudta meg a Magyar Nemzet. Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére tavaly bukott le egy illegális számlagyár vezetésével. Az egykori ügyvédet az adóhatóság sok száz milliós költségvetési csalással gyanúsítja, de a férfi neve a baloldalhoz köthető hídpénzbotránnyal összefüggésben is felmerült.

Május 29-ig meghosszabbította a több száz milliós számlagyár irányításával gyanúsított Vig Mór letartóztatását a bíróság – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Fővárosi Törvényszék. A végzés egyelőre nem végleges. A praxisától eltiltott ügyvédet még tavaly novemberben vették őrizetbe, majd tartóztatták le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával tartott házkutatást a jogásznál, akit többek között különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg.
 

KORÁBBAN MÁR JOGERŐSEN ELÍTÉLTÉK AZ ÜGYVÉDET

Később kiderült, Vig Mór múltja sem makulátlan, egy vesztegetési ügyben például már jogerősen is elítélték. Emellett Viget azzal vádolják, hogy egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban. A bírósági eljárásban tavaly februárban döntés is született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék azonban hatályon kívül helyezte azzal az indokkal, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Az ezzel kapcsolatban megtartott, két hónappal ezelőtti tárgyaláson a férfi a vádirattal egyezően újra elismerte a bűnösségét, de határozatot egyelőre nem hirdettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések