A kakaós piskóta tökéletes tortaalap, amibe a selymes, mascarponés krém remekül illik.
A házi tortáknál nincs finomabb! A tészta pihe-puha, a krém nem émelyítő, és mindenki könnyen a saját ízlésére formálhatja. A sima kakaós piskóta elkészítése sem nagy kihívás. A tejszínes, mascarponés krém pedig olyan lágy és finom, hogy nem lehet betelni vele. Különleges alkalmakra is megsütheted, de akkor is kiváló, ha hétvégi ebéd után desszerttel kedveskednél a barátaidnak, családtagjaidnak.
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
8 db tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá. Közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. Végül forgasd hozzá a kakaóval, sütőporral vegyített lisztet.
Egy közepes méretű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Akkor az igazi, ha a piskótába szúrt tűt üresen tudod kihúzni.
A krémhez a hideg tejszínt a fixálóval verd kemény habbá. Közben add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kanalazd hozzá a mascarponét, és keverd tovább. A piskótát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a mascarponés krémmel. A tetejére a csokit olvaszd fel, és csorgasd a tésztára. Tedd a hűtőbe egy-két órára, majd tálalás előtt szeleted fel.
0 Megjegyzések