A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi zöldséges csirkesaláta: így használd fel a maradék húst


A tavaszi zöldséges csirkesaláta tökéletes maradékmentő recept, de friss húsból is bátran készítheted.


Ha van otthon maradék csirkéd, ez a tavaszi, zöldséges saláta az egyik legjobb módszer a felhasználására. Természetesen friss húsból is készítheted, ebben az esetben az elkészítés egy kicsit tovább fog tartani, ugyanis a húst meg kell pirítani serpenyőben. A saláta különlegessége az édes-savanyú ízekben játszó öntet, amelybe igazán különleges hozzávalók is kerülnek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg sült csirke
👉 8 salátalevél
👉 4 zellerszár
👉 2 paradicsom
👉 2 paprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Az öntethez:
👉 20 dkg görög joghurt
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 evőkanál juharszirup
👉 2 evőkanál rizsecet
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 kávéskanál só
👉 késhegynyi chili

Elkészítés:

A sült csirkét szeleteld fel. Ha friss húst használsz, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, kevés olajon süsd fehéredésig. A zellerszárat, a paradicsomot és a paprikát darabold fel. Az öntet hozzávalóit keverd össze egy nagy salátástálban. Add hozzá a húst és a zöldségeket, forgasd össze, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor minden tányérra tegyél egy-két szép salátalevelet, erre kanalazd a csirkesalátát. Fogyaszthatod magában, friss kenyérrel vagy pirítóssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések