A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperzöld brokkolis spenótkrémleves: a tejszíntől még selymesebb


A brokkoli és az üde spenót kiválóan összeillenek akár egy különleges krémlevesben is.


A brokkolis spenótkrémleves remek módja annak, hogy több zöldséget csempéssz az étrendedbe. Kiváló immunerősítő, feltölt energiával, és az íze mellett a színe is elvarázsol. Ha krumplit is teszel a levesbe, nem kell rántani vagy habarni. Tálaláskor feltuningolhatod akár saját készítésű krutonnal vagy roppanósra sült brokkolival is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg friss spenótlevelek
👉 2 dl tejszín
👉 1 fej krumpli
👉 1 fej közepes brokkoli
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 l zöldségalaplé
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy közepes lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és párold üvegesre. Tedd hozzá a felkockázott krumplit és a rózsákra szedett brokkolit. Kevergetve süsd egy-két percig, és időnként keverd meg.

Önts hozzá körülbelül 4-5 csésze zöldségalaplevet, hogy ellepje a zöldségeket. Sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd, hogy a leves felforrjon, majd csökkentsd a hőt, és fedd le. Főzd további 15-20 percig, félidőben add hozzá a spenótleveleket. Ha a zöldségek teljesen megpuhulnak, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Keverj hozzá egy kis tejszínt, és forrald össze, majd melegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések