A Nelly-szelet bizonyítja, hogy kevés hozzávalóból, egyszerű elven is csodás ebédet készíthetsz.
A sajttal megrakott, tejszínnel leöntött Nelly-szelet szeretni való, retró fogás, amely sok gyerek kedvence volt néhány évtizeddel ezelőtt. A roppant egyszerű elven készülő étel lényege, hogy a hússzeleteket egymásra kell pakolni, a rétegek között pedig reszelt sajt bújik meg. Hagyományosan karajból készül, de csirkemellből is finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg csirkemellfilé vagy sertéskaraj
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 3 dl tejszín
👉 1 teáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A húst vágd tenyérnyi szeletekre, ha karajt használsz, klopfold ki, és szórd meg a darabok mindkét oldalát sóval, borssal és szerecsendióval. A sajtot reszeld le. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal, és oszd el benne a hússzeletek felét, vagy annyit, amennyi egy rétegben elfér az alján. Önts rá tejszínt, és szórd meg a reszelt sajt felével. Erre pakold a maradék húst, öntsd le a tejszín másik felével, végül fedd be a maradék sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. A csirkét egy órát, a karajt másfél órát süsd.
0 Megjegyzések