A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-tejszínes Nelly-szelet kevés munkával: karajból vagy csirkemellből is készülhet


A Nelly-szelet bizonyítja, hogy kevés hozzávalóból, egyszerű elven is csodás ebédet készíthetsz.


A sajttal megrakott, tejszínnel leöntött Nelly-szelet szeretni való, retró fogás, amely sok gyerek kedvence volt néhány évtizeddel ezelőtt. A roppant egyszerű elven készülő étel lényege, hogy a hússzeleteket egymásra kell pakolni, a rétegek között pedig reszelt sajt bújik meg. Hagyományosan karajból készül, de csirkemellből is finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé vagy sertéskaraj
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 3 dl tejszín
👉 1 teáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A húst vágd tenyérnyi szeletekre, ha karajt használsz, klopfold ki, és szórd meg a darabok mindkét oldalát sóval, borssal és szerecsendióval. A sajtot reszeld le. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal, és oszd el benne a hússzeletek felét, vagy annyit, amennyi egy rétegben elfér az alján. Önts rá tejszínt, és szórd meg a reszelt sajt felével. Erre pakold a maradék húst, öntsd le a tejszín másik felével, végül fedd be a maradék sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. A csirkét egy órát, a karajt másfél órát süsd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések