Mindig érdemes tartani otthon egy csomag leveles tésztát, mert akár maradék csirke felhasználásával is ilyen finom pitét készíthetsz belőle.
Ha maradt tegnapról egy kevés sült csirkéd, varázsolj belőle ropogós pitét! A gazdag, póréhagymás töltelék pillanatok alatt készen van, és nagyon jól megy hozzá a tésztabunda. Leveles tésztát akár házilag is készíthetsz, és lefagyaszthatod későbbi felhasználásra.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg sült csirke
👉 40 dkg füstölt sonka
👉 10 dkg bacon
👉 5.5 dkg vaj
👉 5 dkg alaplé
👉 3 póréhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 csomag leveles tészta
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál petrezselyem
👉 1 szál friss kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és serpenyőben, olívaolajon süsd ropogósra. A megsült darabokat szedd ki, és a zsiradék nagy részét is öntsd le. Ugyanebben a serpenyőben olvaszd fel a vajat. Add hozzá a póréhagyma felaprított zöld részét, a fehéret pedig tedd félre, hogy majd más ételt főzz belőle. Időnként megkevergetve párold puhára. Szórd meg sóval és borssal, add hozzá a kakukkfű letépkedett leveleit, és hintsd meg liszttel. Keverd össze, főzd egy-két percig, majd tedd vissza bele a megsült bacont, a feldarabolt csirkét és a sonkát. Öntsd fel az alaplével, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és gyöngyöztesd, amíg besűrűsödik. A végén keverd el az apróra vágott petrezselyemmel.
A leveles tésztát tekerd le, ha fagyasztottat használsz, olvaszd fel és nyújtsd ki. Az egyik darabbal bélelj ki egy tepsit. Kanalazd rá a csirkés-póréhagymás tölteléket, és fedd be a másik darab tésztával. Kend meg a tetejét felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe fél órára.
0 Megjegyzések