A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós sós pite maradék csirkéből: a leveles tészta krémes tölteléket rejt


Mindig érdemes tartani otthon egy csomag leveles tésztát, mert akár maradék csirke felhasználásával is ilyen finom pitét készíthetsz belőle.


Ha maradt tegnapról egy kevés sült csirkéd, varázsolj belőle ropogós pitét! A gazdag, póréhagymás töltelék pillanatok alatt készen van, és nagyon jól megy hozzá a tésztabunda. Leveles tésztát akár házilag is készíthetsz, és lefagyaszthatod későbbi felhasználásra.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg sült csirke
👉 40 dkg füstölt sonka
👉 10 dkg bacon
👉 5.5 dkg vaj
👉 5 dkg alaplé
👉 3 póréhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 csomag leveles tészta
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál petrezselyem
👉 1 szál friss kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és serpenyőben, olívaolajon süsd ropogósra. A megsült darabokat szedd ki, és a zsiradék nagy részét is öntsd le. Ugyanebben a serpenyőben olvaszd fel a vajat. Add hozzá a póréhagyma felaprított zöld részét, a fehéret pedig tedd félre, hogy majd más ételt főzz belőle. Időnként megkevergetve párold puhára. Szórd meg sóval és borssal, add hozzá a kakukkfű letépkedett leveleit, és hintsd meg liszttel. Keverd össze, főzd egy-két percig, majd tedd vissza bele a megsült bacont, a feldarabolt csirkét és a sonkát. Öntsd fel az alaplével, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és gyöngyöztesd, amíg besűrűsödik. A végén keverd el az apróra vágott petrezselyemmel.

A leveles tésztát tekerd le, ha fagyasztottat használsz, olvaszd fel és nyújtsd ki. Az egyik darabbal bélelj ki egy tepsit. Kanalazd rá a csirkés-póréhagymás tölteléket, és fedd be a másik darab tésztával. Kend meg a tetejét felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések