A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rétvári Bence: Tovább szigorítjuk a gyermekvédelmi intézkedéseket


Idén már 444 új büntetőeljárás kezdődött gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

Rétvári Bence bejelentette, hogy hamarosan az Országgyűlés elé kerül egy újabb szigorításról szóló törvényjavaslat a gyermekvédelmi törvény terén, amely még tovább növeli a gyermekek biztonságát a pedofilokkal szemben – írta meg a Hír Tv. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az erőteljesebb hatósági fellépésnek köszönhetően egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma Magyarországon. 

Idén már 444 új büntetőeljárás kezdődött gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt, összesen pedig 1035 nyomozást folytatnak hasonló ügyekben a rendőrség.

A legtöbb vizsgálat gyermekpornográfiával kapcsolatos, de jelentős arányban szerepelnek a szexuális kényszerítés, szexuális erőszak és visszaélés, valamint a gyermekprostitúció ügyei is. Az államtitkár kiemelte, hogy a bűncselekmények nagy része otthoni környezethez köthető, de előfordulnak az intézetekben és az iskolákban is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések