A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha meggyes piskóta olajos tésztából: befőtt is kerülhet a sütibe


A pillekönnyű meggyes piskótát szezonon kívül befőttből is könnyen elkészítheted. 

A meggyes piskóta házias, szeretni való édesség, amely pont olyan finom, mintha a nagymamád készítette volna. A vizes-olajos tészta könnyű, mégis van tartása. Készítheted más befőttből is, például barackkal.

Hozzávalók 4 személyre

    30 dkg liszt
    25 dkg cukor
    25 dkg meggybefőtt
    5 tojás
    2 dl olaj
    1 dl meleg víz
    1 csipet só
    0.5 csomag sütőpor
    porcukor a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki először a cukorral, utána add hozzá kanalanként az olajat és a vizet. Forgasd bele az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül lazítsd a tojásfehérjével. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések