A pillekönnyű meggyes piskótát szezonon kívül befőttből is könnyen elkészítheted.
A meggyes piskóta házias, szeretni való édesség, amely pont olyan finom, mintha a nagymamád készítette volna. A vizes-olajos tészta könnyű, mégis van tartása. Készítheted más befőttből is, például barackkal.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg meggybefőtt
5 tojás
2 dl olaj
1 dl meleg víz
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki először a cukorral, utána add hozzá kanalanként az olajat és a vizet. Forgasd bele az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül lazítsd a tojásfehérjével. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.
0 Megjegyzések