A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nigel Farage: "Úgy tűnik, itt a Szovjetunió!"


Mint ismert, a brüsszeli rendőrség betiltotta a jobboldali konzervatívok csúcstalálkozóját, amelyben többek között Orbán Viktor és Nigel Farage is részt vett.

„Úgy tűnik, itt a Szovjetunió” - kommentáltaba Brexit megálmodója, Nigel Farage.

Azonnali hatállyal leállították az európai jobboldali konzervatívok csúcstalálkozóját, amelyet ma kellett volna megtartani Brüsszelben, miután Sint-Joost-ten-Noode polgármestere, Emir Kir rendőri parancsot adott ki.


Nigel Farage, a konferencia egyik fő előadója „a régi Szovjetunió körülményeiről” beszélt.

A konferenciát korábban több más brüsszeli településen is lemondták, és a Sint-Joost-ten-Noode-i Claridge rendezvénycsarnokba helyezték át. A "közrend megzavarásának" megelőzése érdekében a terület rendőreit arra utasították, hogy „azonnal” menjenek a helyszínre és hajtsák végre a parancsot.

Előző este a helyi antifa aktivistái szervezkedtek az esemény ellen.

Ez a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára (NatCon) vonatkozik, amelyre a konzervatív, vallási és szélsőjobboldal mintegy negyven prominensét hívják meg. Köztük van Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage volt európai parlamenti képviselő, Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök és Éric Zemmour francia író és politikus. A felszólalók listáján szerepelt Tom Vandendriessche Vlaams Belang európai parlamenti képviselője is.

Miután a rendőrség megérkezett a rendezvény helyszínére, Braverman a színpadra lépett, és közölte, hogy az eseményt leállítják.

„Ez az, ami ellen vagyunk. Egy gonosz ideológiával kell megküzdenünk. A kommunizmus új formájával állunk szemben”

– idézte a brit lap Farage-t beszédében.

A The Guardian szerint a tisztek arról is beszámoltak, hogy nem rángatnak ki senkit a teremből, de be sem engednek senkit.

A fenti videóban Farage elmondta:  „Fenntartásaim voltak azzal kapcsolatban, ahogy a [brit] konzervatívok kezelték a Brexitet. Ha valami meggyőzött arról, hogy jól döntöttünk, az az, ami ma itt történt” – mondja.

Megszólalt Emir Kir polgármester is, aki azonnal világossá tette, hogy mindent megtesz a találkozó betiltásáért.

„Fennáll a közrend megzavarásának veszélye, ha erre a konferenciára kerül sor” – mondta Kir.

„Rendőrkapitányom és az OCAD (fenyegetéselemzést koordináló testület) tanácsa alapján úgy döntöttem, hogy azonnali hatállyal rendőri végzést adok a rendezvény betiltására” – tette hozzá a polgármester.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések