A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kós Hubert a korábbi világcsúcstartóval holtversenyben nyert 100 pillangón San Antonióban


Kós Hubert az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Caeleb Dressellel holtversenyben nyerte a 100 méteres pillangóúszást a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban zajló állomásán – írja az MTI.


A swimmingworldmagazine.com beszámolója szerint az Arizona State 21 éves magyar versenyzője kihagyta kedvenc számát, a 200 hátat, amelyen tavaly világbajnok lett, helyette a 100 pillangóra koncentrált.

Kós és Dressel az utolsó méterekig fej fej mellett haladtak és végül a célba is egyszerre csaptak be. Mindkettőjük ideje 50,84 másodperc lett, ezzel a harmadik helyen állnak az idei világranglistán.

2024-ben ennél gyorsabban csak a svájci Noe Ponti (50,16) és az ausztrál Matt Temple (50,61) úszott 100 pillangón.

A szakportál megemlíti, hogy idén csak további két versenyző tudott 51 másodperc alá menni ebben a számban, a japán Macumoto Kacuhiro (50,96) és – ugyancsak pénteken – Milák Kristóf (50,99) a magyar bajnokságon, aki Dresselhez hasonlóan pihenője után most tér vissza.

Kós edzője Bob Bowman, aki korábban Michael Phelps edzője is volt. Ő készítette fel a tavalyi vb-re Kóst, aki meg is nyerte a vb-t 200 háton.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések