A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kormányinfó: a benzinárakat vigyék le a környező országok átlagárára


A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: egyértelmű, hogy ha valaki az elmúlt évek árváltozásait figyelemmel kíséri, hogy benzinben és gázolajban is megfizetjük a háború árát. Az is biztos, hogy ezek a háborús árak akkor fognak jelentősen csökkenni, hogyha béke lesz. Éppen ezért Magyarország kormányának az a célja, hogy a háborús árakon nyerészkedni már ne lehessen.

„A benzin és a gázolaj árát, ha a régiós összefüggésben nézzük, és a KSH ezt hetente publikálja, akkor azt látjuk, hogy a magyar benzinárak magasabbak a környező országok átlagánál. Korábban azért egyeztettünk az Ásványolaj Szövetséggel, hogy ilyen helyzetre ne kerüljön sor. Az Ásványolaj Szövetség is ennek az igénynek a jogosságát elismerte, ezért szeretnénk, hogyha ez valósággá is válna. Ezért a kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy az árakat vigyék le a környező országok átlagárára. A KSH által közölt adatok az ellenőrzést lehetővé teszik,

hogyha a kereskedők nem tartják be önkéntesen ezeket a megállapodásokat, akkor a kormány lesz kénytelen érvényt szerezni ezeknek” 

– fogalmazott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések