A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kezdődik: A baloldalról rúgtak bele Magyar Pétertbe


Nagy Attila Tibor politikai elemző az ATV Start című műsorában Magyar Péter és a baloldal helyzetét értékelte.

Nagy Attila Tibor szerint a jelenlegi politikai légkör logikája szerint Magyar Péter nagyon sok szavazatot vehet el az ellenzéktől a jövőben – írja az ATV műsora alapján a Mandiner.

A politológus az MSZP–DK–Párbeszéd által bejelentett közös listás indulással kapcsolatban elmondta, hogy ez szerinte a gyengék összefogása, mivel a Párbeszéd szinte mérhetetlen, a támogatottságát valahol nulla és egy százalék között mérik. Kiemelte: az MSZP is kis párttá zsugorodott, bár erősebb, mint a Párbeszéd.

A DK-ra térve annyiban pontosított, hogy a Gyurcsány-párt nem olyan gyenge, vagyis az „erősebbecske fogott össze a nagyon gyengékkel”, ami valójában egyfajta bedarálás.

Magyar Péter szétbombázhatja az ellenzéket

Az elemző szerint ez a megállapodás válasz a Magyar Péter-jelenségre, ugyanis a jelenlegi politika logikája szerint Magyar Péter nagyon sok szavazatot vehet el az ellenzéktől, különösen a Momentumtól és a Kutyapárttól, de a DK-sok sem lehetnek nyugodtak.

Ez a megállapodás a Demokratikus Koalíciónak azért is előnyös, mert

egy esetleges választási bukás esetén könnyebben szét tudják kenni a felelősséget

– mutatott rá Nagy Attila Tibor.

– Most, hogy Magyar Péter kezdi elszívni a levegőt az ellenzéki pártoktól, azok arra jöttek rá, hogy ha külön-külön indulnak, akkor nagy lebőgés lehet a vége – fejtette ki az elemző.

A baloldali messiás negatív kampányba kezdett

Magyar Péter legújabb akciójával kapcsolatban, amelyben Deutsch Tamást támadja, Nagy Attila Tibor úgy vélekedett: Magyar Péter egy olyan manipulációs technikát alkalmaz, amelyben a valóságnak csak egy szeletét tárja fel. Úgy látja, hogy Magyar Péter most egy negatív kampányba fogott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések