A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káosz Franciaországban: Indul a kijárási tilalom

Az intézkedés elsősorban a fiatalokat óvná meg a bűnözéstől.

Egy francia városban két hónapra életbe lép a kijárási tilalom, amely elsősorban a fiatalokat érinti majd. Az indoklás szerint a kiskorúaknak este 11 után már nincs helye az utcákon – írta meg a Magyar Nemzet.

A franciák 67 százaléka úgy véli, hogy az ország valamennyi településén este 11 órától kijárási tilalmat kellene bevezetni a kiskorúaknak”

– derült ki a CSA közvélemény-kutató friss felméréséből.

Fiatalbűnözés

Azt, hogy ez a franciák általános vélekedése a kérdésről, a Cnews felmérése is alátámasztotta, amely szerint csak a megkérdezettek 33 százaléka nem értett egyet a kijárási tilalom ötletével. Többségében a húsz és százezer fő közötti lakosságszámú településeken élők mondták azt, hogy egyetértenének azzal, hogy a kiskorúak este 11 után már ne lehessenek az utcán. A kutatás ezt azzal magyarázza, hogy a közepes méretű francia városokban az utóbbi hónapokban megnőtt a fiatalkorú bűnözés mértéke.

Mindezek alapján, Gérald Darmanin belügyminiszter múlt hét szerdán két hónapos kijárási tilalmat rendelt el este nyolc órától a kiskorúaknak Pointe-à-Pitre-ben

A miniszter szerint ezt az intézkedést a későbbiekben Guadeloupe megye más részeire is ki lehet majd terjeszteni. Gérald Darmanin a bűnözés elleni harc egyik eszközeként határozta meg az intézkedést.

A szülőknek kell vigyázniuk gyermekeikre, és a szociális nehézségekkel küzdőknek az állam, a szaktárca vagy a városháza szolgálatai segíthetnek, de mindenkit emlékeztetni kell a szülői szerepére. Nem engedhetjük, hogy 12, 13 vagy 14 évesek este tízkor fegyverrel az utcán rohangáljanak, és turistákra, rendőrökre, járókelőkre támadjanak

– tette hozzá Gérald Darmanin.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések