A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán bejelentette az izraeli célpontok megsemmisítését és a művelet befejezését


Irán a damaszkuszi konzulátusán mért csapásra válaszul befejezte Izrael elleni legnagyobb támadását.

Az Iszlám Forradalmi Gárda közölte, hogy fontos katonai célpontokat semmisített meg az izraeli megszállt területeken. Az iráni ENSZ- képviselet szerint a támadás a diplomáciai célpontok elleni agresszióra adott válasz, az ENSZ Alapokmányának az önvédelem jogáról szóló 51. cikkére hivatkozva.

„Az ügy befejezettnek tekinthető” – áll az Iszlám Köztársaság kommentárjában.

Médiajelentések szerint Irán 185 drónt, 36 cirkálórakétát és 110 felszíni-levegő rakétát lőtt ki Izrael felé. Állítólag a legtöbb lövedéket az országon kívül lőtték le. A támadás visszaverésében az amerikai és a brit hadsereg is részt vett.

Az iráni parlament az Izrael elleni iráni támadást ünnepelte:

Izrael és partnerei "felülmúlhatatlan módon" hiúsították meg az iráni támadást, de a hadjáratnak még nincs vége - közölte az izraeli védelmi minisztérium vezetője

"Tegnap este Irán támadást kezdeményezett Izrael ellen, több mint 300 különböző típusú fenyegetést bocsátva ki. Az iráni fenyegetést az IDF légi és technológiai fölénye, valamint az erős harci koalíció, amely együttesen elfogta a fenyegetések túlnyomó többségét, elhárította. Az izraeli területre irányuló fenyegetések 99%-át sikerült elfogni - ez nagyon fontos stratégiai eredmény" - mondta Yoav Galant.


Az Iszlám Forradalmi Gárda viszont kijelentette, hogy az Izrael elleni rakéta- és dróntámadás eredményeként fontos katonai célpontokat sikerült eltalálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések