A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíthetsz otthon rigójancsit: a csokis lapok között gazdag krém bújik meg


A kakaós piskótából és csokis krémből álló rigójancsi sütit otthon is egyszerűen elkészítheted.


A klasszikus magyar cukrászdai sütik sorában előkelő helyet foglal el a rigójancsi: egyszerű elven készülő csupa csokis, nagyon finom édesség. A lapjai egyszerű kakaós piskótából állnak, ezek között bújik meg a vastag, krémes töltelék. Ha ezt a tesztet kitöltöd, azt is megtudhatod, kiről kapta a nevét ez a nemzedékek óta kedvelt torta.

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához:
👉 8 tojás
👉 8 evőkanál cukor
👉 6 csapott evőkanál liszt
👉 2 evőkanál holland kakaópor
👉 1 csipet só

A krémhez:
👉 5 dl hideg habtejszín
👉 1 dl holland kakaópor
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál porcukor (elmaradhat)

A tetejére:
👉 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

A piskótalapokat a hagyományos módszer szerint állítsd össze. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Add hozzá kanalanként a cukrot, ezzel keverd tovább, amíg kifényesedik, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat. A lisztet keverd el a kakaóporral, és szintén kanalanként add a tojásos részhez, de most már csak óvatosan, spatulával vagy fakanállal keverd. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon, 20 perc alatt süsd meg. A kész tortát borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor már majdnem jó, add hozzá a habfixálót, ezzel egy pillanat alatt eléri a kívánt kemény állagot. Most keverd bele a kakaóport és a vaníliás cukrot is. Kóstold meg, és ha édesebben szeretnéd, jöhet még hozzá egy-két evőkanál porcukor is.

A bevonathoz olvaszd fel a csokit. A piskótalapot felezd el. Ha elég vastag, lapjával vágd félbe, de ha nagy méretű tepsiben sütötted, ezért vékony, egyszerűen középen is elfelezheted. Az egyik lapra kend rá a krémet, és fedd be a másik lappal. Kend meg óvatosan a tetejét az olvasztott csokival, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések