A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálra vertek egy 15 éves francia fiút az iskolája közelében


A francia tinédzsert az iskolája közelében támadták meg Párizs egyik déli elővárosában, Viry-Châtillonban. Ezen a héten ez volt a második ilyen támadás, miután kedden egy 13 éves lányt támadták meg az iskolája előtt a Montpellier városában, Dél-Franciaországban. A lányt mesterséges kómába helyezték.

Korábban egy belső üzenetküldő rendszeren keresztül több tucat oktatási intézménynek küldtek támadással kapcsolatos fenyegetéseket, írja az Rfi.fr.

„Van egyfajta gátlástalan erőszak a tizenévesek és néha a fiatalabbak körében” – mondta Macron elnök, amikor meglátogatott egy párizsi általános iskolát. Arról is beszélt, hogy az iskolákat meg kell védeni ettől, azoknak „menedékhelynek kell maradniuk gyermekeink, családjaik és tanáraink számára”, és hogy „hajthatatlanok leszünk az erőszak minden formájával szemben”.

A 15 éves fiút többen támadták meg, amikor csütörtök délután, zeneóra után elhagyta az iskoláját a város „egyik alacsony jövedelmű negyedében”. Jean-Marie Vilain, Viry-Chatillon polgármestere azt mondta, hogy a támadók „a legrosszabb fajta gengszterek” voltak.

Egy rendőrségi forrás szerint három símaszkot viselő fiatal támadta meg a fiút egy épület előcsarnokában.

Az ügyészség gyilkosság és csoportos bántalmazás miatt indított vizsgálatot. Egyelőre senkit nem tartóztattak le, a rendőrség vizsgálja a térfigyelő kamerák felvételeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések