A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Földrengés volt New York környékén (Videó)


Helyi idő szerint péntek délelőtt fél 11 körül 4.7-es erősségű földrengés rázta meg az Egyesült Államok keleti partját.

A földrengés epicentruma a New Jersey állambeli Lebanon közelében volt, nagyjából 72 kilométerre New Yorktól és 80 kilométerre Philadelphiától.

A rengést New York belvárosában is érezni lehetett, bár Eric Adams New York-i polgármester szóvivője szerint sérültekről és anyagi kárról nem érkeztek hírek.

Az Associated Press szerint több keleti parti városban is érezni lehetett, ahogy mozog a föld, ami a földrengésekhez nem szokott környék lakóit eléggé megijesztette. Az NBC tévécsatorna meteorológusa szerint 250 éve ez volt a legnagyobb földrengés New Jersey államban.

Az Egyesült Államok nyugati partják, Kaliforniában sokkal gyakoribbak a földrengések, az AP szerint pedig a New Yorkban lévő kaliforniaiak közül igyekeztek is nyugtatni a helyieket.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója közleményében kiemelte: Aktiváltuk az állami vészhelyzeti műveleti központunkat. Kérjük, ne hívják a 911-et, hacsak nem tényleges vészhelyzetről van szó.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések