A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fontos megállapításra jutottak az ukránok Magyarország ügyében


Az ukrán Elnöki Hivatal szerint jelentős előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében, a 11 pontból ötben már sikerült megállapodni. 

Az ukrán Elnöki Hivatal megállapította, hogy előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javításáról folytatott párbeszédben – írja a Korrespondent.

A nemzeti közösségeket érintő kérdésekben vannak elfogadott álláspontok, amelyeket a munkacsoportok dolgoztak ki és rögzítettek előzetesen, a projekt pedig folytatódik, és a lehető leghamarabb véglegesítik. Emellett a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében is jelentős előrelépés történt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy fogalmazott, az elmúlt hetekben újabb lépéseket tettek annak érdekében, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatában újra beszélhessenek a kölcsönös bizalomról.

Ennek ellenére az egyik ukrán elemző súlyos váddal illette Magyarországot: azt a képtelenséget állította, hogy a kormány kész dezinformációkat terjeszteni Volodimir Zelenszkijről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések