A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, sült oldalas, ami leomlik a csontról


A zsírosabb, szaftosabb húsok kedvelőinek ezzel a fokhagymás, sült oldalassal biztosan a kedvükbe járhatsz.


Az oldalast sokféleképpen lehet sütni, fűszerezni, szinte mindenki másként készíti. Az biztos, hogy jót tesz neki, ha sütés előtt néhány órán át a hűtőben pihenteted, hogy még finomabb legyen, jobban átjárják az ízek és az illatok. Ha marad belőle, másnap főzelékkel is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1.5 kg oldalas
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 zsír

Elkészítés:

Az oldalast öblítsd le, ha szükséges, a fehér, kemény hártyát távolítsd el. Így könnyebben megpuhul. Ha a hentes nem darabolta fel, éles késsel vagdosd el a húst. Sózd és borsozd be ízlés szerint, majd rakd kevés zsírral kikent tepsibe. Tedd rá és köré a fokhagymát, valamint a rozmaringot. Ha van időd, pihentesd néhány órán át a hűtőben.

Önts alá két deci vizet, és fedd le fóliával. Süsd körülbelül egy-másfél órán át 170 fokon. Közben többször forgasd meg, és locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Ha a fokhagymás húsokat szereted, ezt a sült csirkét se hagyd ki! Az apró gerezdek a sütőben édeskéssé válnak. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések