A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édesre sült zöldfűszeres fokhagyma: puha, krémes, szinte kenhető


A sült fokhagyma különleges snack, remek salátákba, pirítósra, továbbá kiváló kísérője lehet a sült húsoknak is.


Sütés során a fokhagyma megkaramellizálódik, kellemesen édeskés lesz. Ahogy a fűszeres keverék átjárja, még ízletesebbé válik. Sütéshez a nagyobb fej fokhagyma a legjobb, továbbá fontos, hogy egészséges legyen. Nem jó hozzá a fonnyadt, régen hűtőben ülő hagyma.

Hozzávalók

👉 4 fej fokhagyma
👉 3 teáskanál olívaolaj
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A fokhagymafejeket tisztítsd meg, ne hámozd meg teljesen, csak a külső, vastagabb héjakat szedd le. A tetejüket vágd le, és rendezd tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a fokhagymákat. Szórd meg rozmaringgal, bazsalikommal, majd fedd le fóliával. Forró sütőben, 190 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. A fokhagymákat fóliába csomagolva parázson is megsütheted.

A fokhagyma a tésztát is feldobja. A gyors fogás egyszerűsége ellenére is kiváló.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések