A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes és szaftos almás gofri: tökéletes ráérős reggeleken


Az egyszerű kevert tészta pillanatok alatt elkészül, az eredmény pedig magáért beszél.


Az almás gofri finom, szaftos, tökéletes reggeli. Gofrit alapvetően kétféle módszerrel süthetsz, most az egyszerűbb, kevert változatot mutatjuk meg, de ha az eredeti belga receptet próbálnád ki, kelt tésztát használj hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg liszt
👉 3 dkg olvasztott vaj
👉 2 dl tej
👉 1 alma
👉 1 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, csumázd ki és reszeld le. Keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A vajat olvaszd fel.

A tojásokat keverd el a tejjel, add hozzá az almát, az olvasztott vajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy gofrisütőt vékonyan kenj ki olajjal. A méretének megfelelően adagold bele a tésztát, és süsd aranyszínűre. Ez általában a sütő típusától függően darabonként két-három perc. A kisült gofrikat tálald fahéjas cukorral vagy fagyival, gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések