A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodás gluténmentes gyümölcsös piskóta: ebből a lisztfajtából készítsd


Gluténmentesen is csodás gyümölcsös piskótát készíthetsz: mutatjuk a legfinomabb receptet.


A gluténmentes lisztek között a legfinomabb a kókuszliszt, amely gyümölcsös piskóta alapjaként is remekül működik. Mivel ez a lisztfajta nagyon sok folyadékot szív magába, sokkal kevesebbet kell használni belőle, mintha hagyományos búzaliszttel dolgoznál. Tavasszal, nyáron érdemes friss gyümölcsöket használni, szezonon kívül pedig jó szolgálatot tesz a fagyasztott keverék.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg erdei gyümölcs
👉 10 dkg kókuszliszt
👉 10 dkg cukor
👉 6 tojás
👉 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá. A sárgákat keverd ki a cukorral, adagold hozzá a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd forgasd össze a tojásfehérjével. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A gyümölcsöket szükség szerint tisztítsd meg, és helyezd el őket a piskóta tetején. 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. A tepsiben hagyd kihűlni, utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések