A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszelben nyomják fel hazánkat Donáth Annáék Magyar Péter hangfelvétele miatt


A Momentum szerint az ügy az ország EU-tagságát is megkérdőjelezheti.

Donáth Anna az alábbiakat posztolta a Facebookon:

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kivizsgálását kezdeményezzük az Európai Parlamentnél

A Magyar Péter által készített és nyilvánosságra hozott hangfelvétel sorsa továbbra is kérdéses. A kormánynak nincs válasza az elhangzottakra, a jelenlegi igazságügyi miniszter hallgat, az ügyészség terel.

Varga Judit állításai nagyon súlyos bűncselekményekről szólnak, amiket a kormányzat és az ügyészség prominens szereplői követhettek el. Egy ilyen helyzetre csak egy független vizsgálat lehet a megnyugtató válasz. Ezért kezdeményezem az Európai Parlamentnél, hogy vizsgálják ki a Magyar Péter által kiszivárogtatott hangfelvételben elhangzottakat, különös tekintettel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségére.

Két következménnyel nagyon gyorsan számolhatunk. Az uniós szinten elindult jogállami eljárások ilyen körülmények között nem tudnak megnyugtató módon lezárulni, és ez nem csak a Magyarországnak járó uniós forrásokat veszélyezteti, hanem az ország EU-tagságát is megkérdőjelezheti.

Abban az országban, ahol ilyen nyíltan tapossák meg a jogszabályokat, követnek el bűncselekményeket kormányzati szereplők, tisztességes vállalkozások nem fognak befektetést hozni, és a tisztességes magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások elkezdik keresni a menekülés lehetőségét.

Nem pusztán erkölcsi összeomlást látunk, hanem gazdasági összeomlás is fenyeget.


A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel kivizsgálását kezdeményezzük az Európai Parlamentnél A Magyar...

Posted by Donáth Anna on Wednesday, April 3, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések