A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejegyezték Gődény György pártját az önkormányzati és EP-választásra


Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a június 9-ei választásokra pénteken a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra a Normális Élet Pártját és A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártját.

Az önkormányzati választásra nyilvántartásba vette a Megyei Jogú Városért Egyesületet, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesületet, a Szegvár Plusz Egyesületet, a TESO Egyesületet, az Agóra Egyesületet, a Délpesti Patrióták Szakmai Egyesületet, a Civilek Nagykovácsiért Egyesületet, a 2112 Veresegyházért Egyesületet, a Civil Demokraták Városunkért Egyesületet, a Közösségünk Almádiért Egyesületet, a Közösen a Városért Egyesületet,  az Összefogás városunkért egyesületet, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesületet, a Szövetség Érdért Egyesületet, valamint a "Dr. Vass Péter Koalíció" Egyesületet. 

Az önkormányzati és nemzetiségi választásra pedig nyilvántartásba vette a Soroksári Német Nemzetiségi Egyesületet, a Rákosvölgye Népi Kulturális Hagyományőrző Egyesületet, a Barátság Ukrán-Magyar Nemzetiségi Egyesületet, a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesületét, a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesületét, a Hodinka Antal Országos Ruszin Értelmiségi Egyesületet és a Budapesti Román Egyesületet.

Visszautasította az NVB, hogy jelölőszervezetként nyilvántartásba vegye a Jászapátiért Önökkel Szövetségben Egyesületet, mert a kérelmet nem az arra jogosult nyújtotta be.

Az EP-választásra a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint péntek délig már 25 pártot vettek nyilvántartásba jogerősen, az önkormányzati választásra 234 jelölőszervezetet, a nemzetiségi választásra pedig 61-et.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések