A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balog Zoltán távozott egy belvárosi közalapítvány kuratóriumából


Balog Zoltán távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából. Az ötödik kerületi közalapítvány célja, hogy elősegítése a kerület egyházi épületeinek rehabilitációját.

A kuratóriumot évek óta Balog vezette, az ellenzékieket tömörítő Tiéd a Belváros pedig a kegyelmi botrányban való érintettség miatt másfél hónapja követeli a lemondását tagságáról.

„Elértük: Balog Zoltán távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából”

– közölte Facebook-oldalán Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője.

A politikus hozzátette: „Legfőbb ideje volt. Az új elnököt várhatóan egy hét múlva választhatja meg a kuratórium. Több mint másfél hónapja követeltük, most végre elértük: Balog Zoltán, a kegyelmi botrány egyik főszereplője, aki maga ismerte el, hogy támogatta a pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi kérvényét, távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából”.

Balog Zoltán Novák Katalin elnöki tanácsadója volt, a kegyelmi ügy után lemondott lelkészi elnöki tisztségéről, de püspök maradt.


ELÉRTÜK: BALOG ZOLTÁN TÁVOZOTT A BELVÁROS-LIPÓTVÁROS EGYHÁZI ÉPÜLETEKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁBÓL Legfőbb ideje...

Posted by Kovács Alex Gábor on Thursday, April 4, 2024

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések