A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Angol nyelven kommunikáló szabotőrcsoportot pusztítottak el az oroszok


Az orosz tüzérség megsemmisített egy angol nyelven kommunikáló szabotőrcsoportot Kupjanszk közelében – írja a Ria.ru.


„Egy angol nyelven kommunikáló szabotőrcsoportot észleltek az orosz fegyveres erők hírszerzői Szinkovka falu közelében” – mondta a RIA Novosztyinak Andrej Marocsko katonai szakértő.

Elmondása szerint egy részletesebb felderítés után az orosz hadsereg sikeresen azonosította a csoport tartózkodási helyét, és csapást mért rájuk.

„A csapás után a rádiójukban segélykéréseket és evakuálási felhívásokat hallottak. Az is kiderült, hogy a 12 fős csoportból öt harcos maradt életben, közülük ketten súlyosan megsebesültek” – mondta Marocsko.

Az orosz védelmi minisztérium többször is bejelentette a NATO-országokból érkező katonák megsemmisítését. Tavaly év végén, az orosz védelmi minisztérium igazgatótanácsának ülésén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megjegyezte: a különleges művelet kezdete óta több mint 5800 külföldi katonát öltek meg, közülük több mint 2200-an NATO tagországból érkeztek: 1427-en Lengyelországból, 466-an az Egyesült Államokból és 344-en az Egyesült Királyságból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések