A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ammóniamérgezést kapott 14 ember a kisvárdai baromfifeldolgozóban


Az épületből azonnal mindenkit ki kellett evakuálni, többen rosszul lettek az ammóniától, ezért mentőautókat is küldtek a helyszínre.

Ammóniamérgezés történt a kisvárdai baromfifeldolgozóban, az eset miatt 14 embert kellett kórházba szállítani – tudósított az RTL. Az ammónia a daraboló részlegen került a levegőbe egy meghibásodott hűtőrendszerből csütörtökön a késő esti műszak közben. Az érintetteket két kórház, a kisvárdai és a nyíregyházi sürgősségi osztálya látta el, és

enyhe mérgezés tüneteit mutatták, mint például égő, kaparó torokfájdalom és köhögés. A többségük már pénteken hazamehetett.

Az épületből azonnal mindenkit ki kellett evakuálni, többen rosszul lettek az ammóniától, ezért mentőautókat is küldtek a helyszínre. Az RTL az incidens kapcsán megkereste a húsüzemet, és a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A Katasztrófavédelem megerősítette, hogy a gáz az üzemben történt egy műszaki hiba miatt, de azt kizárták, és vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. A laboreredmények alapján a közelben lakók nem voltak veszélyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések