A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyarellenességet vissza kell szorítani – reagált Kelemen Hunor a megalázott lugosi fiú ügyére


A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) magyarellenes kampánya vezetett ide – tette hozzá. 

A Napi Újság is beszámolt arról a döbbenetes esetről, miszerint egy 15 éves lugosi fiút megkínzott két társa a junior tornászválogatott resicabányai edzőtáborában. A fiút kikötözték a fűtőtesthez, lenyírták a haját, levetkőztették, erőszakkal alkohollal itatták, a fejére hamuztak és szexuális játékot játszottak vele. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a román állami vezetők fellépését és a felelősök megbüntetését sürgette pénteken.  –

Eddig és ne tovább” – jelentette ki az RMDSZ elnöke pénteken közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, arra reagálva, hogy egy 15 éves lugosi tornászt román társai brutálisan bántalmaztak egy edzőtáborban, „csak azért mert magyar”.

Úgy értékelte, 

Az RMDSZ elnöke felkérte román politikustársait és az állam vezetőit, hogy ítéljék el az esetet, mert „ezt nem lehet szó nélkül, illetve következmények nélkül hagyni, a magyarellenességet vissza kell szorítani”.

Eddig és ne tovább!

🇭🇺 Eddig és ne tovább! Egy 15 éves magyar lugosi srácot brutálisan bántalmaztak egy edzőtáborban csak azért, mert magyar. Ide vezet az AUR gyűlöletkeltése a magyarok ellen. A történteket a román állam vezetőinek, minden politikustársamnak el kell ítélnie, a felelősöket meg kell büntetni! Senki sem hallgathat! 🇷🇴 Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!

Posted by Kelemen Hunor on Friday, April 5, 2024

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések