A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyelek elutasítják az eurót


A lengyelek nem akarják bevezetni az eurót – ez az egyértelmű üzenete a United Surveys felmérésének, amelyet a Wirtualnej Polski megbízásából készített.

Fontos megjegyezni, hogy mind az ellenzéki szavazók, mind a jelenlegi kormány támogatói egyetértenek az euró elutasításában.

A lengyelek 66,8 százaléka ellenezte az euró bevezetését, és csak 27,3 százalékuk fejezte ki ellenkező véleményét. A válaszadók 5,9 százalékának nem volt véleménye a kérdésről.

Véleménye szerint a kormánynak törekednie kellene-e arra, hogy a lengyel zloty helyett az eurót vezesse be Lengyelországban? – ez volt a kérdés a United Surveys felmérésében.

Jelzésértékű, hogy a jelenlegi kormány támogatóinak csupán 37 százaléka mondta azt, hogy támogatja a zlotyról az euróra való átállást. A Donald Tusk kormányát támogatók több mint fele, 52 százaléka ellenezte a valutaváltást.

Ami a Jog és Igazságosság párt és a Konföderáció támogatóit illeti, e formációk támogatóinak akár 95 százaléka is ellenezte az euró bevezetését.

A felmérést 2024. március 8–10. között végezték ezer lengyel felnőtt megkérdezésével – írta meg a wPolityce.pl.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések