A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Legálisan füvezhetnek a németek – alaposan meg is ünnepelték Berlinben


Április elsején lépett életbe Németországban az a törvény, amely – feltételekkel ugyan, de – lehetővé teszi a marihuána fogyasztását.

A német parlament, a Bundestag még februárban fogadta el 407 igen és 226 nem szavazat ellenében a kannabisz legalizációját.

Berlinben hatalmas tömeg gyűlt össze vasárnap éjszaka, hogy közösen ünnepeljék a marihuána-fogyasztás dekriminalizálását.

Éjfélkor a fiatalok közösen rágyújtottak a füves cigikre, rigmusokat skandáltak és reggae zenére táncoltak.

Szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy április 1-jétől beköszönthet a „káosz” Németországban. Attól tartunk, hogy megerősödik a feketepiac – nyilatkozta a bbc.com-nak Alexander Poitz, a Német Rendőrszakszervezet illetékese.

Július 1-jétől további enyhítések lépnek majd életbe. A nem kereskedelmi célú termesztőklubok számára is engedélyezik a termesztést, a felnőttek számára engedélyezett „termesztési egyesületekben” legfeljebb 500, Németországban lakóhellyel rendelkező tag közösen termeszthet kannabiszt, és azt egymásnak személyes fogyasztásra szállíthatja, tagonként havonta legfeljebb 50 grammot.

Ugyanakkor a marihuána nyilvános fogyasztása továbbra is tilos lesz az iskolákban, a sportlétesítményekben, illetve azok bejáratától légvonalban számított 100 méteres körzeten belül. A sétálóövezetekben este 8 óráig tilos lesz füves cigit szívni, a kannabiszfogyasztáson tetten ért kiskorúaknak pedig részt kell venniük egy prevenciós programban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések