A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

12 éves gyerek lövöldözött egy finn iskolában: egy diák meghalt, kettő megsebesült


Többen megsérültek egy lövöldözésben a finnországi Vantaa városában, írja a BBC a finn rendőrség közlése alapján.

A lövöldözés nem sokkal reggel kilenc óra után történt a Helsinki egyik külvárosában található iskolában. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

A Sky News szerint a rendőrség azt is közölte, hogy a sérültek és az elkövető is kiskorú. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Finn sajtóhírek szerint a 90 dolgozóval rendelkező iskolának 800 diákja van. Szemtanúk szerint két mentőautó hagyta el a helyszínt.

Frissítés

Egy gyerek meghalt, kettő pedig súlyosan megsérült a kedd reggeli lövöldözésben, ami Helsinki külvárosában, Vantaában történt a Viertola iskolában.

A 12 éves gyanúsított a lövöldözés után elmenekült, később fogták el a finn főváros, Helsinki északi Siltamaki kerületében.

A rendőrség közleménye szerint a gyereknél lőfegyver volt, az első kihallgatásán elismerte, hogy ő lövöldözött. Mindhárom áldozata 12 éves, egyikőjük meghalt, a másik két gyerek súlyosan megsérült. A rendőrség gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések