A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vučić: Belgrádra állandó nyugati nyomás nehezedik, mert nem csatlakozik a szankciókhoz

Belgrádra állandó nyomás nehezedik független politikája miatt – mondta Aleksandar Vučić szerb elnök a nemzethez intézett beszédében.

“Általános nyomás nehezedik Szerbiára és népére”

– mondta Vučić, utalva az ország katonai semlegességére és arra, hogy nem csatlakozik az Oroszországgal szembeni szankciókhoz.

Vučić szerint a nyugati országok “hatalmas nyomás alatt vannak az orosz fegyveres erők eredményei és az ukrajnai konfliktus kimenetelével kapcsolatos bizonytalanság miatt”.

Korábban Vučić a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy Szerbiára nehéz idők várnak, mivel az elmúlt napok hírei “közvetlenül fenyegetik Szerbia és a Szerb Köztársaság (Bosznia-Hercegovina két államalakulatának egyike) létfontosságú nemzeti érdekeit”. Az elnök később újságíróknak azt mondta, hogy a nehéz helyzet ellenére az országban stabil és biztonságos a helyzet.

Nem sokkal azután, hogy Oroszország különleges hadműveletet indított Ukrajnában, Vučić a nemzethez szólva kijelentette, hogy

bár országa támogatja Ukrajna területi integritását, nem fog szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben.

Azt is bejelentette, hogy Szerbia ideiglenesen felfüggeszti a külföldi partnerekkel folytatott hadsereg- és rendőrségi gyakorlatokat.

Vučić rámutatott, hogy Szerbia testvéri nemzetként tekint Oroszországra és Ukrajnára, és csalódott a Kelet-Európában zajló események miatt. Hozzátette, hogy Belgrád kész humanitárius segítséget nyújtani Kijevnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések