A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrortámadásoktól tartanak az európai titkosszolgálatok a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon


Az európai biztonsági szolgálatok nemcsak a párizsi olimpián, hanem a június 14. és július 14. között Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokságon is terrortámadásoktól tartanak. 


Ezt Andreas Rosskopf, a német rendőrszakszervezet vezetője mondta a BILD-nek adott interjúban.

A szakértők nem zárják ki, hogy a terroristák drónokat használnak majd.

"A drónok az egyik legnagyobb problémává válnak", ezért a világbajnokság idejére "átfogó országos tilalmat vezetnek be a drónok repülésére Németország egész területén"
- mondta a szakszervezet vezetője.

Elmondása szerint a rendőrség már rendelkezik drónok elleni fegyverekkel.

"Az ISIS az, amely 2014-2015 óta egyre gyakrabban használ drónokat támadásokhoz és merényletekhez: kamikaze drónokat és robbanóanyaggal felszerelt drónokat egyaránt. Ma már a technológia hozzáférhetőbbé vált. Ez növeli annak valós kockázatát, hogy a merénylők ehhez az olcsó és távirányított technológiához folyamodnak. A drónok használatára vonatkozó tervek mindenütt ott vannak az illetékes fórumokon" - mondta a kiadványnak Nicholas Stockhammer osztrák terrorizmuskutató.

A szakértő megjegyezte, hogy a terroristák ma már inkább az interneten keresztül vásárolt kis kereskedelmi drónokat használnak.

"A veszély fokozódni fog, ha sikerül modern katonai drónokat elfogniuk a jelenlegi háborús övezetekben" - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések