A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol


Ifjabb Lomnici Zoltán ezúttal Magyar Péter ámokfutásáról beszélt és arról, hogyan próbálja manipulálni a közvéleményt. A Lomnici válaszol friss részéből kiderült, hogy milyen következményei lehetnek a Magyar elleni feljelentéseknek, és az is, hogy politikai „féltékenységi jelenetek” zajlanak Hadházy Ákos és Magyar Péter között. 

Magyar Péter ámokfutását az elmúlt hetekben minden korábbinál magasabb szintre emelte, ugyanakkor az ártatlanság vélelme mindenkit megillet addig, amíg büntetőjogi felelősségét nem állapítják meg – kommentálta nézői kérdésre az alkotmányjogász a Magyar Péter elleni feljelentéseket a Kontextus csatorna műsorában.

Elmondta azt is: hamis vád bűncselekménye vagy a hatóság félrevezetése esetén egy büntetlen előéletű személyre nem feltétlenül szabnak ki szabadságvesztést, erre akkor kerülhet sor, ha több bűncselekmény egyidejű megállapítására kerül sor. „Ha valaki bűnöző, bűnt követ el akár magán-, akár közvádra üldözendően, úgy a törvény előtti egyenlőség alapján nem szabad tekintetbe venni, hogy az illető politikus vagy magánember” – szögezte le ifj. Lomnici Zoltán. Azt gondolja: Tényi István feljelentései Magyar Péter ellen megalapozottak.

Eszkaláció Magyar Péter körül

Az alkotmányjogász szerint oly mértékben eszkalálódott a helyzet Magyar körül, hogy sokak szerint már nem az fő a kérdés, hogy fényes poltikai karrier vár-e rá, hanem inkább az, hogy az ellene kezdeményezett eljárások és más konfliktusai hogyan végződnek. Lomnici Zoltán szerint egy, a mostanihoz hasonló manipulációs tevékenység  ideig-óráig kitarthat ugyan, ám nem lehet hosszú életű.

Hogy ki kitől vesz el show-t, azt nem tudni pontosan 

– válaszolt egy, a Hadházy Ákos és Magyar Péter szembenállását firtató nézői kérdésre Lomnici Zoltán. Szerinte rivalizálás zajlik a politikai baloldalon, a szereplők féltékenységgel tekintenek egymás ténykedésére. „Ez meglehetősen furcsa és némileg megmosolyogtató helyzet, ugyanakkor van egy súlyosabb olvasata: az, hogy a magyar embereket az adófizetők pénzből vagy éppen külföldről finanszírozottan manipulálják, megpróbálnak besározni olyan közszolgákat és politikusokat, akik tisztességgel végzik a munkájukat” – szögezte le. 

A jogász Gyurcsány Ferencet egyfajta szimbolikus „Halálcsillagnak” nevezte, amely magához vonzza a környezetében felbukkanó baloldali politikusokat. 

„A Gyurcsány-show után itt a Magyar-show, ám Magyar Péter végsősoron csak a családjának okozott kárt. Rátámadt a gyermekei anyjára, besározta őt – ilyen mélységekbe talán még Hadházy sem jutott soha” – szögezte le ifjabb Lomnici Zoltán.


Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések