A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kárpátalján a térség mozgósítása miatt tiltakozók blokkolták az utakat Munkács térségében


Március 25-én, hétfőn Kárpátalján a tüntetők Munkács közelében elzárták az utakat a régióban zajló tömeges mozgósítás miatt. Erről a helyi média számolt be.


A tüntetők a gyalogátkelőhelyeknél torlaszolták el az utakat, hogy ne legyen okuk büntetni a közlekedési szabálysértésekért,

A videón látszik, hogy a rendőrök megpróbálják feloszlatni a tüntetőket.

 

A múlt hét óta a közösségi hálózatokban terjedt a rendezvény bejelentése. Azokat, akiket nem lehetett mozgósítani - a nőket, a 60 év felettieket és a sokgyermekeseket - felszólították, hogy jöjjenek ki.

"Mindenki megérti, hogy háború van, mozgósításra van szükség, a függetlenségért és a gyermekeink jobb életéért harcolunk. De a mozgósítás ilyen terrorista, bandita módszerei, amikor balaklavában csak úgy verik és elrabolják az embereket az utcáról - ez elfogadhatatlan, mert ez minden emberi jog és szabadságjog megsértése, ami bizalmatlansághoz vezet a hatóságok és a főparancsnok iránt. Ez pedig államon belüli zavargásokhoz vezet. - írták a szervezők.

Követelik, hogy az idézéseket "csak civilizált és törvényes módon" kézbesítsék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések