A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden a húsvétvasárnapot „a transzneműek láthatóságának napjának” nyilvánította


A Fehér Ház pénteken március 31-re hirdette meg a „transzneműek láthatóságának napját”, amely idén húsvét vasárnapjára esik - írja az InfoWars.

EZÉRT én, ifjabb JOSEPH R. BIDEN, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, az Egyesült Államok alkotmánya és törvényei által rám ruházott felhatalmazás alapján 2024. március 31-ét a következőképpen nyilvánítom ki. A transzneműek láthatóságának napja” – írta Biden elnök pénteki közleményében .

„Felszólítok minden amerikait, hogy csatlakozzanak hozzánk a transznemű emberek életének és hangjának felemelésében nemzetünkben, és dolgozzanak a nemi identitáson alapuló erőszak és diszkrimináció felszámolásán.”


Megalakulása óta a Biden-kormányzat az LMBT-aktivizmust politikai prioritásai sarokkövévé tette. Biden nyilatkozatában azzal dicsekedett, hogy transznemű vezetőket nevezett ki adminisztrációjába, és megszüntette a transznemű amerikaiak nyílt katonai szolgálatának tilalmát.

A múltban Biden néhány transzneműeket befogadó rendezvénye a Fehér Házban visszafelé sült el. Egy transznemű influencert kitiltottak a Fehér Házból, amiért félmeztelenül pózolt Biden elnök hétvégi Pride-ünnepségén. Rose Montoya, aki a hivatalos rendezvényen a kamera és a bámészkodók elé tárta csupasz műmellét, megsértette a társadalmi illem alapvető normáit - közölte a Fehér Ház szóvivője a New York Postnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések