A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zebrán gázolta halálra apát és gyerekét egy telefonozó sofőr, vádat emeltek ellene


Egy 31 éves férfi 2022 szeptemberében telefonozás közben teherautójával halálra gázolt egy zebrán átkelő apát és gyerekét Kispesten – a gázoló ellen most vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, közölték az MTI-vel.

A vádiratból kiderült, hogy a férfi torlódásban közlekedett a XIX. kerületi Szabó Ervin utcában, ahol ráhajtott a zebrára, akadályozva a gyalogosok átkelését.

Az átkelőhely előtt a járdán, kiskorú gyereke kezét fogva várakozott egy édesapa, majd amikor látták, hogy a járművek állnak, több gyalogossal együtt ők is leléptek a zebrára. A várakozó autók előtt közben a forgalom megindult. A vádlott melletti, külső forgalmi sávban álló autó vezetője észlelte a zebrán átkelő gyalogosokat, és elsőbbséget adott nekik. Az édesapa eközben gyermekével elölről akarta megkerülni a zebrán álló teherautót.
 
Az ügyészség szerint vádlott tudta, hogy a teherautója a zebrán áll, ennek ellenére a gyalogosforgalmat nem követte figyelemmel, ehelyett többször is a kezében tartott telefonját nézte.

Amikor felnézett és azt látta, hogy megindult előtte a forgalom, nem nézett körül, és a rámpatükörbe sem tekintett bele azért, hogy a teherautó eleje előtti területet ellenőrizze, hanem a telefonját továbbra is a kezében tartva elindult.

Az apa észlelte, hogy a jármű elindult, ezért a gyerekével együtt futva próbált kitérni előle, de a vádlott akkor már 16-19 kilométer/óra sebességre felgyorsulva, a jármű elejével elgázolta őket. Az apa és gyereke a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a tehergépkocsi vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések