A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaluzsnyij eltávolítása miatt tüntetnek Kijevben


Kijevben mintegy kéttucatnyi tüntető gyűlt össze a Majdan Nezalezsnosztyi-n (Függetlenség terén) , akik támogatják Valerij Zaluzsnij visszatérését az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztjára - írja a Strana.

Az egybegyűltek (többnyire idős nők) plakátokat tartanak, amelyeken „Ukrajna a nép. Hozd vissza Zaluzsnijt!” feliratok olvashatók skandálják:

„Ukrajna Zaluzsnijt választotta.”

Tegnap Petro Porosenko egyik támogatója, Karl Volokh blogger felszólította az embereket, hogy menjenek el a Majdanra Zaluzsnij eltávolítása miatt.


Eközben a nyugati média az ukrán fegyveres erők főparancsnokának lemondatását tárgyalja. A Bloomberg például azt írta, hogy az ukrán elnök „kockáztatja, hogy egy elfáradt vezető szerepébe csúszik”, míg Zaluzsnyijt „a katonái bálványozzák”. A Bloomberg azt sugallja, hogy népszerűsége nyomást gyakorolt ​​Zelenszkijre. A lemondás másik oka lehet Zelenszkij merész katonai tervek iránti hajlama, amit az óvatosabb Zaluzsnij elkerült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések