A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaluzsnij lemondásának napján német tábornokok titokban ellátogattak Kijevbe


Magas rangú német tábornokokat láttak csütörtökön egy kijevi szállodában. Christian Freuding vezérőrnagy és Carsten Breuer, a Bundeswehr főfelügyelője voltak. Erről ír a német Bild.

Előbbi a német védelmi minisztériumban az Ukrajnának nyújtott segítség koordinálásával foglalkozó munkacsoportot vezeti. A második a BRD (Németországi Szövetségi Köztársaság) egyik fő katonai parancsnoka és a védelmi miniszter bizalmasa.

"Az AFU főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak a meghívására érkeztek titokban Kijevbe"

- írja a kiadvány, de rámutat, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mégis kirúgta őt.

Megjegyzendő, hogy a német tábornokok tegnap megbeszélést tartottak az új főparancsnokkal, Olekszandr Szirszkijjel és Rusztem Umerov védelmi miniszterrel. Erről hivatalosan a védelmi minisztérium számolt be.


A nyugati média továbbra is az AFU főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak a menesztésével foglalkozik. "Zelsenszkij csúnya vitája a tábornokkal leleplezi az ukrajnai megosztottságot" - ilyen főcímmel közölt cikket a Bloomberg ügynökség a katonatiszt elbocsátásáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések