A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Momentum törvénymódosítással venné el Novák Katalin juttatásait


Törvénymódosítást nyújtott be a baloldali párt.

„A köztársasági elnöknek járó juttatások szabályozásának újragondolására van szükség” – olvasható abban a törvénymódosítási javaslatban, amelyet Hajnal Miklós, a Momentum képviselője nyújtott be. 

A jelenlegi szabályok szerint – 2011. évi CX. törvény 22. § (2) bekezdés – a köztársasági elnököt a lemondását követően is megilletik bizonyos jogosultságok és juttatások.

A volt államfők a törvény értelmében az Országgyűlés Hivatalától kapnak egy másik lakást egyfős személyzettel, és a fenntartási költségeket is az állam állja.

Emellett a volt köztársasági elnök élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és személyes autóhasználat illeti meg. A titkárság elhelyezését és működési költségeit úgyszintén az Országgyűlés Hivatala biztosítja.

A párt javaslata azt tartalmazza, hogy mindezek a juttatások ne illessék meg a volt köztársasági elnököt, amennyiben összeférhetetlenség kimondásával, a lemondásával, illetve a tisztségtől való megfosztással szűnik meg a megbízatása - írta a mandiner.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések