A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vizes vb - Rasovszky aranyérmes, Betlehem olimpiai kvótás 10 kilométeren


Rasovszky Kristóf nyerte a nyíltvízi úszók tíz kilométeres versenyét a dohai vizes világbajnokságon. Betlehem Dávid a hatodik helyen zárta a futamot. 

A végén dőlt el a világbajnoki cím Rasovszky Kristófnak Dohában, a magyar versenyző remekül kezdte a 10 kilométeres futamot, és hamar élre állt, majd – miután a táv derekán egy kis időre maga elé engedett egy ellenfelet –, sokáig meg is tartotta vezető pozícióját. Az utolsó 2-3 kilométeren többen is bekezdtek, s így Fontaine, Olivier és Acerenza is elé vágott.

Az utolsó kilométeren Rasovszky sebességet váltott, s bődületes hajrával visszaúszott az élre – nyomában az olasz Acerenzával és az ausztrál Slomannel, miközben Betlehem végig ott volt a legjobb 10-ben.

Az utolsó pár száz méteren már nem engedte el az első helyet a 26 éves magyar úszó, s megmutatta, hogy kiváló esélyekkel indul az olimpiai bajnoki címért a tokiói ezüst után.

Betlehem Dávid is remekül hajrázott, s fotófinissel érkezett a bronzra, de végül a brit Pardoe lett a harmadik, míg Betlehem az 6. helyen zárt.

„Gyakorlatilag legyilkoltak. Az első kör felénél éreztem, hogy van bennem erő, s úgy voltam vele, hogy menjünk, csináljuk. Fukuoka után érmet akartam itt nyerni. (...) Az utolsó körben egy pillanatra meginogtam, de a srácok kicsit tologatták egymást, így megindultunk az ausztrál sráccal, s olyan jól mentek a sprintek, hogy ezt elengedni nem lehetett” – nyilatkozta a verseny után az M4 Sportnak Rasovszky Kristóf.

VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, DOHA
NYÍLTVÍZI ÚSZÁS - 10 KM, FÉRFIAK

1. Rasovszky 1:48:21.2 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések