A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tűz keletkezett egy németországi karneválon: leállították a felvonulást


A nagyböjt időszakához kapcsolódóan tartottak felvonulást Kölnben, ahol az egyik felvonuló karneváli kocsin egy robbanást követően keletkezett tűz. 

Mint azt a Deutsche Welle értesülései alapján a Napi Újság megtudta, a keletkezett tűz miatt hat ember megsérült, egy személy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett

Szemtanúk szerint a tűz előtt robbanás történt. A tűzeset után, amely a karneváli építmény belsejében kezdődött, az embereknek az utcára kellett ugraniuk.

A hatóságok evakuálták a helyszínt, a tűzoltók pedig gyorsan eloltották a tüzet. A több tízezer nézőt vonzó felvonulást pedig leállították.

Németország katolikus régióiban hagyományosan nagyböjt előtt tartanak karneválokat, amelyeken színes jelmezekkel és hangos zenével tarkított felvonulások és ünnepségek zajlanak. Ezek a karneválok hamvazószerdán csúcsosodnak ki, ami idén február 14-re esik, amikor kezdődik a nagyböjt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések